Tamplarie PVC!
Ferestre!
Usi!
Rulouri!
Glafuri!
Terase balcoane!
Plase tantari!
Geam termopan!
Noutati!
TERMOPANE
IN 5 RATE
FARA DOBANDADespre noi! Certificari! Portofoliu! Cerere de oferta! Contact!
Profile PVC
 
« inapoi 


Profile PVC conform standardelor europene


    Incepand din luna iunie 2005, Romania are un standard national ce reglementeaza productia de profile PVC. Standardul este o adaptare a celui European EN 12608:2003 „Profilele de PVC – U (policlorura de vinil neplasitifiata) pentru fabricarea ferestrelor si usilor – Clasificare, cerinte si metode de incercare”, si are la baza reglementarile membrilor CEN (Comitetul European de Standardizare) referitoare la profilele PVC pentru fabricarea usilor si ferestrelor precum si Ghidul tehnic UEAtc „ Pentru agrementul ferestrelor de PVC”.

    GEALAN Romania a luat parte la elaborarea si adoptarea versiunii in limba romana a standardului. „Din pozitia de lider de piata in domeniul productiei de profile PVC destinate usilor si ferestelor, pe care o detinem, am considerat absolut necesara adoptarea unui standard european care sa reglementeze cerintele de calitate privind productia de profile PVC. In calitate de membru al ASRO (Asociatia de Standardizare din Romania) am urmarit permanent evolutia normelor europene din acest domeniu, astfel incat am solicitat in momentul aparitiei normei europene cu privire la cerintele de calitate ale profilelor PVC imediat traducerea si adoptarea lui ca standard si in Romania. Era un pas necesar pe care il salutam. Pozitia noastra o datoram in mare parte faptului ca am lucrat intotdeauna respectand cerintele europene cu privire la productia profilelor din PVC. Noi, GEALAN Romania, exportam o parte din profilele produse in fabrica de la Bucuresti si acest lucru nu ar fi fost posibil daca nu am fi respectat normele europene in vigoare. Era momentul ca si Romania sa adopte un standard european cu privire la productia de profile PVC” declara domnul Aurel Vlaicu, Director General al GEALAN Romania Srl.

    Standardul stabileste clasificarea, cerintele si metodele de incercare. Clasificarea profilelor poate fi facuta dupa: zonele climatice (climat moderat si sever), rezistenta la socuri mecanice si grosimea peretilor principali.

    In functie de grosimea peretelui exterior al profilului principal, ele se incadreaza in trei clase A, B si C (fara cerinte). Pentru clasa A grosimea minima a peretelui principal trebuie sa fie mai mare sau egala cu 2.8 mm pentru suprafata vizibila si mai mare sau egala cu 2.5 mm pentru suprafata care nu se vede. Pentru clasa B, valoarea minima a peretelui principal trebuie sa fie mai mare sau egala cu 2.5 mm pentru suprafata vizibila si mai mare sau egala cu 2.0 mm pentru suprafata care nu se vede. Aceasta clasificare a profilelor dupa grosimea peretelui are scopul de a ilustra variatiile importante ale profilului si ale ferestrei, pentru diferite aplicatii uzuale in Europa. Standardul nu cauta sa induca diferente in ceea ce priveste calitatea profilelor sau performanta ferestrelor, atat timp cat sunt indeplinite cerintele pertinente in materie de performanta pentru profile si ferestre.

    De asemnea standardul prezinta cerintele de calitate cum ar fi: aspectul, dimensiunile si tolerantele, masa, contractibilitatea, rezistenta la socuri mecanice, comportamentul dupa incalzirea la 150°, rezistenta la imbatranire si testul de sudabilitate. Pentru fiecare din aceste cerinte, metodele de incercare sunt prezentate in detaliu in alte standarde europene.

    In ceea ce priveste marcarea profilelor standardul precizeaza ca: profilele principale vor fi marcate in mod lizibil si vizibil intr – un loc discret, care nu se vede atunci cand fereastra este inchisa si cel putin la fiecare metru pe lungimea profilului. Aceasta marcare trebuie sa cuprinda: numele sau marca producatorului, referirea la prezentul standard european, clasa zonei climatice, clasa rezistentei la soc prin metoda masei in cadere, clasa grosimii peretelui, daca este vorba de un material reciclat, codul de productie care sa permita trasabilitatea.

    Noutatile introduse de standard pun problema constrangerii producatorilor de a – si modifica uneltele odata cu intrarea in vigoare a acestui standard pentru ca profilele lor sa corespunda noilor cerinte. Prin urmare s – a prevazut o perioada de tranzitie de 10 ani pentru a se asigura ca toate profilele raspund noilor cerinte.

    Gealan Romania Srl este membra a grupului german GEALAN Fenster Systeme GmbH si produce in Romania, intr – un sistem de management integrat conform standardelor internationale, ISO 9001/2000, ISO 14001/2004, OHSAS 18001/1999 si dupa standarde de calitate si metode certificate in Germania, profile PVC. GEALAN Romania lucreaza in sistem de parteneriat cu peste 200 de producatorii de ferestre.
Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO) este o asociatie, persoana juridica romana de drept privat, de interes public, fara scop lucrativ, neguvernamentala si apolitica constituita ca organism national de standardizare in baza prevederilor OG 39/98 si a Legii nr.355/2002 666, recunoscuta ca organism national de standardizare prin HG 985/2004. Printre principalele atributii ale ASRO se numara: stabilirea principiilor si metodologiei standardizarii nationale,asigurarea informarii opiniei publice asupra standardelor. ASRO reprezinta ISO si CEI in Romania si apara dreptul de copyright asupra standardelor internationale adoptate.

 
.:: NET Romania ::. furnizeaza solutii complete de vanzare cu ajutorul internetului!
  eTERMOPANE.ro - firme termopane, tamplarie PVC, tamplarie Aluminiu! Deceuninck, Rehau, Gealan, Deceuninck, Ramplast, Trocal, Veka, Alumil, Exalco!   TopBIZ.ro - afaceri de top!