Tamplarie PVC!
Ferestre!
Usi!
Rulouri!
Glafuri!
Terase balcoane!
Plase tantari!
Geam termopan!
Noutati!
TERMOPANE
IN 5 RATE
FARA DOBANDADespre noi! Certificari! Portofoliu! Cerere de oferta! Contact!
Intrebari frecvente
 
» Profile PVC conform standardelor europene

« inapoi

    3. Despre sticla

    Metoda dezvoltata dupa al doilea razboi mondial de compania Britain’s Pilkington Brothers Ltd. si introdusa in 1959 se refera la productia de geam float, combinand stralucirea finisarii sticlei trase in foi cu calitatile optice ale geamului plat. Sticla topita, cand este turnata pe suprafata unei bai de cositor topit, se imprastie si se aplatizeaza inainte de a fi trasa in racitor.

    In prezent se folosesc doua metode pentru imbunatatirea calitatii geamurilor:


    1. Temperarea chimica este un procedeu in care geamul este fortifiat folosindu-se metoda de schimbare a ionilor. Acest proces se foloseste atunci cand este nevoie de un geam subtire si, in acelasi timp, solid.

    In urma folosirii acestei metode, se confera o compresie crescuta a suprafetei care solidifica sticla fara a crea distorsiuni, geamul ramanand solid si mai rezistent la zgarieturi. Cu sticla tratata termic nu exista nici un risc de spargere spontana.

    2. Tratarea termica este un procedeu special prin care sticla este adusa la temperatura de 680 grade Celsius si apoi rapid racita. Acest tip de geam poate fi clasificat ori ca sticla solidificata datorita caldurii, ori ca sticla suta la suta temperata, depinzand de masuratorile compresiei marginii sau rezidurilor.
    Dat fiind ca un asemenea geam poate satisface diverse cerinte de siguranta a cladirilor, este folosit in aplicatii interioare cum ar fi usi de dus, balustrade, pasaje de sticla, mobila, cuptoare, seminee, etc.
    Sticla tratata chimic nu se foloseste in general pentru ferestre, ci mai mult in industrie, acolo unde este nevoie de geam subtire si rezistent. Sticla temperata prin incalzire, daca este racita rapid devine de pana la patru ori mai rezistenta decit in mod normal si se sparge in cioburi mici. Daca este racita incet, devine de doua ori mai rezistenta, dar in cazul spargerii, cioburile sunt in general liniare si au sanse mai mici de a se desprinde din geamul mare.
 
.:: NET Romania ::. furnizeaza solutii complete de vanzare cu ajutorul internetului!
  eTERMOPANE.ro - firme termopane, tamplarie PVC, tamplarie Aluminiu! Deceuninck, Rehau, Gealan, Deceuninck, Ramplast, Trocal, Veka, Alumil, Exalco!   TopBIZ.ro - afaceri de top!