Tamplarie PVC!
Ferestre!
Usi!
Rulouri!
Glafuri!
Terase balcoane!
Plase tantari!
Geam termopan!
Noutati!
TERMOPANE
IN 5 RATE
FARA DOBANDADespre noi! Certificari! Portofoliu! Cerere de oferta! Contact!
Intrebari frecvente
 
» Profile PVC conform standardelor europene

« inapoi

    10. Izolare termica si fonica

  •
Incalzirea reprezinta 60-70 % a consumului de energiei al locuintei. Pentru a mentine o temperatura mai Inalta in interiorul camerei decat afara, caldura trebuie sa fie in permanenta adaugata ca sa compeseze pierderile de caldura prin diferite elemente de constructie.

  • Pierderile de caldura prin ferestre reprezinta 30-40% din totalul pierderii de caldura intr-o casa. Caldura pierduta printr-un element de constructie este direct proportional cu valoarea U (emisia termica) a elementului. Altfel spus o valoare U mare (exprimata in W/m2K) inseamna o energie mare pierduta iar o valoare U scazuta inseamna o izolare buna. Ca si lemnul, P.V.C.-U este un foarte bun izolator.

  • In prezent conductivitate termica a P.V.C.-U este de 0,17 W/m2K. Pentru comparatie, coeficientul de conductivitate termica pentru aluminiu este de 210 W/m2K. Profilele PVC-U au cea mai scazuta valoare U si de aceea furnizeaza cea mai buna izolare. Tinand seama de aceste elemente, noi intelegem ca o fereastra cu geam dublu folosind profile PVC-U are 64% mai putine pierderi de caldura decat o ferestra identica fabricata folosind profile de aluminiu, un factor decisiv pentru energia anuala consumata. Pe linga acestea trebuie sa aratam si principalele avantaje din punct de vedere al izolarii termice, fata de aluminiu si anume:

1. Gasim o mare diferenta de temperatura intre suprafetele interioara si exterioara a profilului, trasatura caracteristica a eficientei materialelor izolatoare. Profilul PVC-U izoleaza mai bine decat geamul dublu, deoarece are o conductivitate termica scazuta.

2. Temperatura pe suprafata interioara a gemului este mult mai scazuta decat pe suprafata interioara a profilului. Aceasta inseamna ca acolo nu va exista condens pe profilul PVC-U.

3. Temperatura pe fetele interioare ale profilelor este aproape aceeasi cu a atmosferei ambientale. Acest fenomen explica remarcabilul sentiment al confortului furnizat de ferestrele PVC-U.

  • Izolarea fonica, alaturi de cea termica, este o problema esentiala pentru sporirea confortului locuintelor, mai ales ca s-a demonstrat, conform celor mai recente descoperiri din domeniul medical, ca un nivel ridicat al zgomotului poate genera diverse boli cu caracter patologic. P.V.C.–U realizeaza o reducere a nivelului zgomotului cu pina la 40dB. 
.:: NET Romania ::. furnizeaza solutii complete de vanzare cu ajutorul internetului!
  eTERMOPANE.ro - firme termopane, tamplarie PVC, tamplarie Aluminiu! Deceuninck, Rehau, Gealan, Deceuninck, Ramplast, Trocal, Veka, Alumil, Exalco!   TopBIZ.ro - afaceri de top!