Tamplarie PVC!
Ferestre!
Usi!
Rulouri!
Glafuri!
Terase balcoane!
Plase tantari!
Geam termopan!
Noutati!
TERMOPANE
IN 5 RATE
FARA DOBANDA



Despre noi! Certificari! Portofoliu! Cerere de oferta! Contact!
Tamplarie PVC
 
» Profile PVC conform standardelor europene


   Policlorura de vinil - sau prescurtat PVC - este un polimer creat din etilena (un produs derivat din petrol ) si clorura (un derivat al sarii). Pentru a putea fi utilizat la scara industriala PVC-ul trebuie aditivat cu diferite microingrediente, dintre care cele mai importante sunt:
     . stabilizatori termici;
     . modificatori de impact;
     . stabilizatori UV;
     . lubrifianti;
     . TiO2.
     
a) stabilizatori termici
    În lipsa acestor aditivi, datorita temperaturilor mari care apar în timpul procesului de extrudare, PVC-ul s-ar aprinde facând imposibila prelucrarea. De asemenea, ei contribuie la pastrarea stabilitatii dimensionale a profilelor si prevenirea unor defecte precum: deformatii ale cercevelei, modificari de pozitie ale elementelor de închidere, interstitii mari între cercevea si rama, etc.

b) modificatori de impact
    Au rolul de a transforma PVC-ul dintr-un material casant într-unul ductil, usor de prelucrat; în lipsa acestui ingredient profilele ar prezenta fisuri înca din timpul procesului de elaborare.

c) stabilizatori UV
    Razele ultraviolete (UV) sunt o componenta invizibila a radiatiei solare, care cauzeaza decolorarea maselor plastice, a fibrelor textile, a lemnului, etc., neutralizarea acestor aditivi ar duce la îngalbenirea profilelor într-un timp foarte scurt.

d) lubrifianti
    Sunt utilizati pentru frecarea dintre PVC si suprafetele metalice, în timpul procesului de extrudare si pentru a conferi profilului o suprafata neteda.

e) TiO2( Dioxid de titan )
    Este un component foarte important, utilizat pentru a colora profilul în masa si pentru a-i conferi luciu. În afara de aspectul estetic, acest ingredient prezinta importanta prin faptul ca reflecta mare parte din radiatia solara, contribuind la reducerea cantitatii de caldura înmagazinata în profil. PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelor GEALAN nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului înconjurator si este reciclabil 100% (profile ecologice).

  Introducerea pe piata autohtona a unor standarde minime care sa reglementeze productia si comercializarea tamplariei si accesoriilor este imperios necesara.
  In sedinta de lucru a Comitetului Director al Asociatiei Nationale a Producatorilor de Ferestre, Usi, Fatade si Geam Termoizolant din Romania (ANPFR) au fost aprobate recomandarile minime de calitate care vor fi aplicate in Romania.

  Membrii Comisiei Tehnice, formata din specialisti ai firmelor membre, au elaborat prevederile referitoare la tamplaria din PVC si geamul termoizolant. Acestea au fost dezbatute si ratificate de CD al ANPFR si urmeaza sa fie transmise catre autoritatile din domeniu: MLPTL, INCERC, Inspectia de Stat in Constructii etc.
  
  Deoarece 40% din energia termica destinata incalzirii/conditionarii aerului se pierde prin ferestre si usi, integrarea noilor sisteme de tamplarie constituie o prioritate. Standardul de calitate presupune aplicarea unor reguli precise in productie si montaj, in scopul protejarii intereselor clientilor si cresterii increderii in produs.

  Se afla in lucru si recomandarile privind calitatea pentru ferestre si usi din aluminiu si lemn stratificat, pereti cortina, luminatoare etc. De asemenea, vor fi elaborate si cerinte tehnice de obtinere a atestatelor privind calitatea produselor si serviciilor oferite. Prezentam in cele ce urmeaza textul integral al recomandarilor privind cerintele minime de calitate:

. Profilele din PVC vor avea cel putin trei camere
. Se recomanda ca firma producatoare a ansamblului de tamplarie sa puna la dispozitia clientului documente care atesta provenienta sistemului de profile, cu certificarea calitatii pe plan european.
. Durata maxima de utilizare a profilelor albe trebuie sa fie de cel putin 25 de ani, iar pentru cele colorate - minimum 10 ani.
. Coeficientul de transfer termic al profilului armat (care include armatura metalica) va fi de maximum 1,7W/mpK. Pentru aceasta, se recomanda un numar minim de 3 camere de izolare termica, iar grosimea profilului - de cel putin 58 mm.
. Grosimea peretilor exteriori ai profilului va fi de maximum 3 mm, iar toleranta maxima admisa pentru planeitatea suprafetelor exterioare si interioare va avea o valoare situata sub 0,2 mm.
. Din motive de rezistenta mecanica proprie, armatura folosita la rigidizare trebuie sa fie din otel zincat (grosime minima de 1,5 mm si latime de cel putin 30 mm).
. Comportare la incendiu : profilul se va incadra in clasa minima de combustie C2.

«Inapoi
 
.:: NET Romania ::. furnizeaza solutii complete de vanzare cu ajutorul internetului!
  eTERMOPANE.ro - firme termopane, tamplarie PVC, tamplarie Aluminiu! Deceuninck, Rehau, Gealan, Deceuninck, Ramplast, Trocal, Veka, Alumil, Exalco!   TopBIZ.ro - afaceri de top!